Lunchen met politici

lunchen met politici

Wat doe je om jongeren te interesseren voor politiek? En in dit geval speciaal voor het referendum over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne? Met dit vraagstuk zijn wij in samenwerking met Stichting f6 aan de slag gegaan.

Als resultaat wordt op 30 maart 2016 het project Lunchen met Politici georganiseerd door Stichting f6 en 10 voor de overheid. 20 jongeren gaan op deze dag in het Humanity House in Den Haag lunchen met politici en met elkaar in discussie over democratie en het referendum van 6 april.

De lunch bestaat uit 4 gangen die elk een aspect van onze democratie vertegenwoordigen en bij een stelling horen waar zij met elkaar over in debat gaan. Zo gaan zij debatteren over:

  • Is een referendum een goed democratisch instrument?
  • Wat is de EU en wat voor een land is Oekraïne?
  • Is het associatieverdrag goed voor de Nederlandse en/of Europese economie?

De jongeren gaan in debat met leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Martijn van Helvert (CDA), Tanja Jadnanansing (PvdA), Tweede Kamerlid Jasper van Dijk (SP), Europarlementariër Judith Sargentini (Groenlinks) en daarnaast zal aanwezig zijn publicist en onderzoeker Chris Aalberts.

De uitkomsten van deze middag worden onderdeel van ons dynamische en interactieve boek 10 voor de overheid.

Politici

 

 

 

 

 

 

 

10 voor de overheid is trots om voor dit project samen te werken met Stichting f6. Stichting f6 wil jongeren meer bewust maken van politiek en democratie. Om deze doelstellingen te realiseren organiseert Stichting f6 sociaal-culturele projecten. Stichting f6 werkt samen met onderwijsinstellingen, jongerenorganisaties en maatschappelijke

Lunchen met Politici

logo F6                                                 logo_Referendum-commissie-150x150