Op weg naar een nieuwe overheid! Op 20 mei heeft de boeklancering van 10 voor de overheid plaats gevonden in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. 10 voor de overheid is ontstaan uit een DisGover Action Learning project.

10 voor de overheid is een dynamisch boek waarin tien generaties (6 – 90 jaar) vertellen over hun ideale overheid. In woord, beeld en in andere creatieve vormen. Om het boek tot stand te laten komen heeft het projectteam tot in het kleine detail samengewerkt met de omgeving. De trainees lieten zich inspireren door de meest uiteenlopende mensen: van kinderen op bijzondere scholen tot ouderen in een verzorgingscentrum en van succesvolle ondernemers tot politici. Via hun netwerk bereikten zij de deskundige mensen die nodig waren om het boek daadwerkelijk in elkaar te zetten. Samen is iets moois tot stand gekomen waarmee we een signaal af willen geven over hoe een nieuwe overheid zou kunnen werken.

10 voor de overheid is het manifest voor een nieuwe overheid. De bijdragers, afkomstig van binnen en buiten de overheid, laten zien hoe zij deze in hun dagelijkse werk in praktijk brengen. 10 voor de overheid wil een beweging in gang zetten met de vraag ‘Wat staat er nog tussen ideaal en praktijk?’ als uitgangspunt. Het is aan de lezers van het boek om met elkaar hierover het gesprek aan te gaan.

Uniek is dat het boek een interactiemogelijkheid biedt om in gesprek te kunnen gaan met de verschillende bijdragers. Het is ook mogelijk om het boek te downloaden in PDF formaat.

Bekijk hier het boek en discussieer mee!